Ademhalende bal: de wetenschappelijke doorbraak tegen angst en piekeren

LLara 8 september 2023 19:12

Wetenschappers hebben een innovatieve 'ademhalende' bal ontwikkeld die angstgevoelens en piekergedrag aanpakt. Door het ritme van de ademhaling te volgen, helpt de bal gebruikers om zich meer op hun ademhaling te focussen en zo hun mentale welzijn te verbeteren.

Ademhalende bal vermindert angst en piekeren

Door de unieke 'ademhalende' functie van de bal kunnen mensen hun angstgevoelens significant verminderen. Uit onderzoek blijkt dat de bal angstgevoelens met wel 75% kan verminderen en een sterke bescherming biedt tegen piekeren. Met deze bemoedigende resultaten kan de bal een krachtig hulpmiddel zijn in de strijd tegen mentale gezondheidsproblemen.

De ademhalende bal is het innovatieve breinwerk van Alexz Farrall, een student aan de universiteit van Bath. Farrall heeft de bal ontwikkeld in een poging om een praktische oplossing te bieden voor mensen die worstelen met mentale gezondheidsproblemen. De bal maakt het eenvoudiger om te focussen op de ademhaling, een bewezen techniek voor het verbeteren van het mentale welzijn.

Experimentele resultaten van de ademhalende bal

Experimenten met de ademhalende bal hebben al overtuigende resultaten opgeleverd. Niet alleen zagen gebruikers hun angstgevoelens met gemiddeld 75% afnemen, maar de bal hielp hen ook om hun emoties beter te reguleren en weerbaarder te zijn tegen stress. Dit wijst op het potentieel van de bal als een krachtig hulpmiddel voor mentale gezondheidszorg.

Toekomstige toepassing van de ademhalende bal

Het is Farrall's visie dat de ademhalende bal uiteindelijk in zowel klinieken als thuisomgevingen wordt gebruikt. Thuis kunnen mensen de bal gebruiken om hun emoties te reguleren of hun concentratie tijdens meditatie-oefeningen te verbeteren. In klinische settings kan de bal mensen ontvankelijker maken voor andere interventies.

Hoewel de eerste resultaten veelbelovend zijn, is er nog meer onderzoek nodig om de volledige potentie van de ademhalende bal te realiseren. Farrall wil een groter onderzoek uitvoeren om de gezondheidsvoordelen van de bal nog meer in kaart te brengen en de bal verder te verbeteren. Hij is bijvoorbeeld van plan een draadloze bal te ontwikkelen die via Bluetooth kan worden verbonden met een smartwatch.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.