Algen: Het Veganistische Wondermiddel voor Vitamine B12

LLara 25 juli 2023 18:47

Steeds meer mensen kiezen voor een veganistisch dieet, maar krijgen mogelijk niet voldoende vitamine B12 binnen. Britse onderzoekers hebben ontdekt dat algen een rijke bron zijn van deze vitamine, wat een uitkomst biedt voor veganisten.

Veganisme en vitamine B12-tekort

Het veganisme groeit in populariteit, met steeds meer mensen die kiezen voor een volledig plantaardig dieet. Dit kan echter leiden tot een tekort aan essentiële voedingsstoffen zoals vitamine B12, die voornamelijk in dierlijke producten zitten. Een B12-tekort kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid, zoals misselijkheid, vermoeidheid en zwakke spieren. Het chronisch gebrek kan zelfs tot diabetes en verschillende hartziekten leiden.

Algen als bron van vitamine B12

Onderzoekers van de Cambridge University hebben een oplossing gevonden voor het vitamine B12-tekort onder veganisten. Zij ontdekten dat bepaalde algen zeer rijk zijn aan deze vitamine. Dit is een opmerkelijke ontdekking, omdat vitamine B12 doorgaans alleen wordt verkregen uit dierlijke producten. Deze ontdekking biedt veganisten de mogelijkheid om hun vitamine B12 op een natuurlijke manier aan te vullen.

Algen bieden meer dan alleen vitamine B12 voor veganisten; ze bevatten ook essentiële aminozuren, vetzuren zoals omega-3, omega-6 en omega-7, en vitaminen A, D en E. Dit maakt ze een fantastische bron van voedingsstoffen voor diegenen die een veganistisch dieet volgen.

Veganistische voorkeur voor natuurlijke voeding

Hoewel vitamine B12-supplementen beschikbaar zijn, zijn deze niet populair bij veganisten. Velen geven er de voorkeur aan om hun vitamine B12 op een natuurlijke manier binnen te krijgen, als onderdeel van hun voeding. De ontdekking dat algen een rijke bron van B12 zijn, is dan ook zeer welkom.

De onderzoekers hopen dat hun bevindingen de aandacht zullen trekken van de fabrikanten van voedingssupplementen. Het zou de productie van algen supplementen kunnen stimuleren waarmee het B12-tekort onder veganisten serieus kan worden aangepakt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.