Coronavaccins hebben volgens WHO 1,4 miljoen levens in Europa gered

LLara 16 januari 2024 15:31

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beweert dat coronavaccins minstens 1,4 miljoen levens hebben gered in het 'werkgebied Europa', voornamelijk onder zestigplussers. Deze bevindingen onderstrepen de cruciale rol van vaccinaties in de strijd tegen de pandemie.

WHO: Vaccins redden miljoenen levens

'Werkgebied Europa' is de term die de WHO gebruikt om de 53 landen aan te duiden die onder haar juridictie vallen in deze regio. Dit omvat niet alleen Europese landen, maar ook enkele landen in Centraal-Azië, zoals Israël en Kazachstan. Volgens regiodirecteur Hans Kluge hebben vooral de vaccinaties een cruciale rol gespeeld in het beschermen van kwetsbare individuen, met name gedurende de wintermaanden.

De pandemie heeft een grote impact gehad op de regio, met meer dan 277,7 miljoen geregistreerde coronabesmettingen. Het dodental is gestegen tot boven de 2,2 miljoen. Dit toont eens te meer het belang van preventieve maatregelen zoals vaccinatie en gezondheidsrichtlijnen.

Belang van investeren in gezondheidszorg

Het is van essentieel belang dat Europa blijft investeren in haar gezondheidszorgsysteem. Er kunnen zich onvoorspelbare situaties voordoen, zoals de opkomst van een nieuwe, ernstigere variant van het coronavirus of zelfs een tot dusver onbekende ziekteverwekker. Voorbereid zijn op dergelijke scenario's kan het verschil maken tussen succes en rampspoed in de volksgezondheid.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.