De worsteling van Irma: van negeren door de huisarts tot zelfgenezing

LLara 29 maart 2024 11:46

In deze editie van 'Nooit Meer' delen we het verhaal van Irma, een 40-jarige vrouw die zich niet serieus genomen voelde door haar huisarts en uiteindelijk haar klachten heeft overwonnen met alternatieve geneeswijzen.

Irma's worsteling met haar maagproblemen

Irma, 40 jaar oud, had steeds vaker last van een opgeblazen gevoel. Haar huisarts adviseerde haar slechts om rustiger te eten en koolzuurhoudende dranken te vermijden, maar dat hielp niet. Irma voelde zich niet serieus genomen. Uiteindelijk vond ze hulp bij een orthomoleculair therapeut.

Drastische veranderingen in dieet en supplementen

Irma nam contact op met een orthomoleculair therapeut die haar adviseerde haar voedingspatroon rigoureus te veranderen. Ze moest gluten, koeienzuivel, bepaalde soorten groente en fruit, rund- en varkensvlees vermijden. Daarnaast kreeg ze supplementen voorgeschreven om haar geïrriteerde darmen te helpen herstellen.

Afwijzing door de huisarts ondanks verbetering

Na een paar weken merkte Irma een groot verschil. Haar klachten verminderden drastisch, en het opgeblazen gevoel was bijna volledig verdwenen. Echter, toen ze haar huisarts vroeg om extra bloedonderzoek, weigerde hij. De huisarts was blij dat Irma zich beter voelde, maar wilde niet verder betrokken worden bij een alternatieve geneeswijze waarvoor geen wetenschappelijk bewijs is.

Irma voelde zich niet serieus genomen door haar huisarts. Ze begrijpt dat artsen te maken hebben met hoge werkdruk en beperkte tijd, maar ze hoopt dat er in de toekomst meer ruimte komt voor samenwerking tussen de reguliere zorg en alternatieve geneeskunde. Ze benadrukt dat ze nog steeds vertrouwen heeft in de reguliere zorg, maar denkt dat er van beide kanten iets te leren valt.

Ondanks de hoge kosten van de behandeling, voelt Irma zich veel beter en houdt ze zich strikt aan de voedingsvoorschriften. Ze heeft haar sociale leven weer terug en heeft alleen nog last van oprispingen en een opgezet gevoel bij stress. Voor haar is dit het bewijs dat de alternatieve geneeswijze werkt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.