Golf van Dengue-infecties treft Curaçao: wat doet het ministerie van Volksgezondheid?

LLara 17 maart 2024 07:01

Curaçao ervaart een aanzienlijke stijging in Dengue-gevallen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft actie ondernomen door informatiecampagnes te starten en intensieve controles uit te voeren om broedplaatsen te elimineren. De ziekte verspreidt zich te midden van recente droogte, wat een zware last kan leggen op de gemeenschap.

Dengue-gevallen stijgen op Curaçao

Curaçao staat voor een uitdaging. Het aantal gevallen van Dengue, een door muggen overgedragen ziekte, is aanzienlijk gestegen. Dit is naar voren gekomen in een rapport van het ministerie van Volksgezondheid. De toename van laboratoriumtests en Dengue-achtige gevallen gemeld door huisartsen wijzen erop dat de ziekte zich verspreidt.

Informatiecampagne en preventiemaatregelen tegen Dengue

Om het publiek te informeren en voor te lichten over de preventie van Dengue-infectie, heeft het ministerie van Volksgezondheid sinds november 2023 een informatiecampagne gestart. Deze campagne omvat intensieve controles om broedplaatsen voor de Dengue-doorbrengende mug te elimineren.

Droogte draagt bij aan Dengue-verspreiding

De recente droogte op Curaçao heeft bijgedragen aan de verspreiding van Dengue. Ernstige ziektegevallen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames door Dengue kunnen een zware last op de gemeenschap leggen. Daarom is het ministerie begonnen met het verspreiden van folders en informatie over alarmerende symptomen en het elimineren van broedplaatsen voor muggen.

Het ministerie heeft artsen en andere medische professionals van recente informatie voorzien. Dit omvat een update over de symptomen van de ziekte en de verspreiding ervan. Het doel is om meer nauwkeurige informatie over Dengue-gevallen te verzamelen via hun eigen afdeling en laboratorium, evenals van CMC.

Er is een grootschalige schoonmaakcampagne gepland om woningafval te verzamelen en vuil in openbare ruimtes op te ruimen. Dit vereist de samenwerking tussen lokale autoriteiten, gemeenschapsorganisaties en vrijwilligersgroepen. Het project wordt in de komende weken uitgewerkt volgens het plan.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.