Het leven na het verlies: Ouders delen hun ervaring na het overlijden van hun zoontje aan een hersentumor

LLara 3 september 2023 10:14

Jeffry en Jo-an hebben hun zevenjarige zoontje, Jahraino, verloren aan een hersentumor. In dit hartverscheurende verhaal delen ze hun ervaringen van de diagnose tot het omgaan met het verlies, en hoe ze proberen door te gaan met hun leven.

Het onverwachte en serene afscheid

Tien maanden na de diagnose hersentumor wordt in oktober 2022 duidelijk dat Jahraino niet meer te behandelen is. Zijn gezondheid gaat snel achteruit en uiteindelijk overlijdt hij onverwacht maar vredig, in aanwezigheid van zijn ouders en de dominee.

Het belang van rituelen in rouw

Na de uitvaart nemen Jeffry, Jo-an en hun andere zoon Janovah een pauze om te resetten en elkaar te herontdekken. Ze bezoeken dagelijks Jahraino's graf en Jo-an heeft haar eigen ritueel waarbij ze elke dag zijn slaapkamer binnen gaat om 'goedemorgen' en 'welterusten' te zeggen.

Ter nagedachtenis aan Jahraino is de stichting Hero4Heroes opgericht om geld in te zamelen voor onderzoek naar zijn type hersentumor. Dit was een belofte die zijn ouders hem maakten, om hem in ere te houden en hem nooit te vergeten.

De nieuwe realiteit na het verlies

Het verlies van Jahraino heeft een grote impact op het leven van het gezin. Ze ervaren de moeilijkheid om hun leven weer op te pakken, de nieuwe gezinssamenstelling en veranderingen binnen hun sociale kring.

Jo-an raadt ouders met ernstig zieke kinderen aan om te luisteren naar hun onderbuikgevoel en zich niet zomaar te laten wegsturen bij een huisarts. Ze benadrukt het belang van het luisteren naar de behoeftes van het kind.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.