Het verwoestende effect van de listeria bacterie: Lisanne's hartverscheurende verhaal

LLara 23 augustus 2023 17:42

Lisanne verloor haar dochtertje Emma door een vroeggeboorte veroorzaakt door een besmetting met de listeria bacterie. In dit aangrijpende verhaal deelt ze haar ervaringen.

Het onverwachte verlies van Lisanne's dochtertje

Lisanne, een 31-jarige vrouw, deelt het verdrietige verhaal over het verlies van haar dochtertje Emma, die veel te vroeg ter wereld kwam. Na slechts 22 weken zwangerschap werd Emma geboren, een gebeurtenis die werd veroorzaakt door een infectie met de listeria bacterie. Een ervaring die niet alleen Lisanne's wereld op zijn kop zette, maar ook haar kijk op zwangerschap en moederschap voorgoed veranderde.

Een van de eerste tekenen dat er iets mis was, was dat Lisanne zich niet goed voelde. Ze voelde zich slap, had buikpijn, en ondanks het feit dat een zwangerschapstest en een coronatest negatief uitvielen, ging haar gezondheid achteruit. Toen ze uiteindelijk voor een controle ging, bleek dat ze weeën had en al twee centimeter ontsluiting had. Dit was het begin van een nachtmerrie die Lisanne's leven voorgoed zou veranderen.

Het hartverscheurende verlies van Emma

Emma werd geboren, maar ze was veel te klein en veel te kwetsbaar. Ze werd op Lisanne's borst gelegd, maar overleed kort daarna in haar armen. Uit onderzoek bleek dat ze was besmet met de listeria bacterie. Dit was een bevestiging van de nachtmerrie die Lisanne beleefde en het begin van haar reis om bewustzijn te creëren over de gevaren van deze bacterie tijdens de zwangerschap.

Enkele maanden na het verlies van Emma, raakte Lisanne tot haar verrassing spontaan zwanger. Haar zoontje Kyan kwam ter wereld, een vreugdevolle gebeurtenis die echter ook gepaard ging met veel angst en onzekerheid. Ondanks haar angsten en de herinneringen aan haar vorige zwangerschap, verliep deze zwangerschap zonder problemen en bracht Kyan veel vreugde in Lisanne's leven.

Lisanne's missie om bewustzijn te scheppen

Hoewel Kyan's komst veel vreugde bracht in Lisanne's leven, blijft het verlies van Emma een grote invloed hebben op haar leven. Ze worstelt dagelijks met het verlies en wil anderen waarschuwen voor de gevaren van de listeria bacterie tijdens de zwangerschap. Ze wil dat mensen zich bewust zijn van de risico's en de mogelijk verwoestende gevolgen van deze bacterie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.