Hoe gezond ouder worden? Hier zijn de belangrijkste tips van onderzoeker Morten

LLara 3 augustus 2023 13:48

Onderzoeker Morten Scheibye-Knudsen heeft zijn leven gewijd aan het begrijpen en vinden van manieren om gezond ouder te worden. In dit artikel delen we zijn belangrijkste adviezen en ontdekkingen, waaronder een activiteit die je levensduur met wel 20 jaar zou kunnen verkorten.

De bijdrage van Morten aan de wetenschap van veroudering

Morten Scheibye-Knudsen is niet alleen een gerenommeerd onderzoeker, hij is ook een arts die de mysteries van veroudering probeert te ontcijferen. Hij heeft baanbrekend onderzoek verricht naar hoe schade aan ons DNA kan leiden tot ziekte en veroudering. De inzichten die hij heeft verkregen, zijn van groot belang voor ons begrip van hoe we gezond ouder kunnen worden.

Volgens Morten kan vasten bijzonder gunstig zijn voor onze gezondheid. Het kan processen in onze cellen optimaliseren, de productie van energie verbeteren en de celdeling vertragen. Bovendien suggereert het onderzoek dat vasten kan helpen het risico op kanker te verminderen, aangezien kankercellen sterk afhankelijk zijn van suiker. Morten adviseert dagelijks vasten, bijvoorbeeld van 20.00 uur 's avonds tot 12.00 uur de volgende dag.

Naast voeding en vasten benadrukt Morten het belang van lichaamsbeweging, goede slaap en sterke sociale banden voor een lang en gezond leven. Fysieke activiteit houdt ons lichaam fit en sterk, terwijl een goede nachtrust ons lichaam en geest helpt herstellen. Bovendien kan eenzaamheid vroegtijdig overlijden bevorderen, dus het behouden van een sterk sociaal netwerk is essentieel voor onze geestelijke gezondheid en vooruitzichten op een lang en gelukkig leven.

Voedingsadvies: Minder vlees, meer groenten

Morten adviseert ook om minder vlees en meer groenten te eten, en om plantaardige oliën en vetten te consumeren. Goede vetbronnen, zoals noten, lijken in verband te worden gebracht met een lager sterftecijfer. Het is belangrijk op te merken dat dit niet betekent dat we volledig moeten stoppen met het eten van vlees, maar eerder dat we de inname ervan moeten matigen en de consumptie van groenten moeten verhogen.

De gevaren van roken en een sedentaire levensstijl

Een van de belangrijkste bevindingen van Morten is dat roken en een zittende levensstijl de grootste vijanden zijn van een lang en gezond leven. Hij benadrukt dat niet bewegen zelfs erger is dan overgewicht. Als je rookt en niet beweegt, kan je levensduur met maar liefst 15 tot 20 jaar verkorten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.