Hoe lok je eekhoorns naar je tuin? Het juiste voedsel doet wonderen!

LLara 25 november 2023 20:46

Wil je meer leven in je tuin? Eekhoorns zijn charmante bezoekers die je tuin opvrolijken. Ontdek welk voedsel deze kleine acrobaten aantrekt en hoe je ze veilig naar je tuin kunt lokken.

Creëer een eekhoornvriendelijke omgeving

Als je ooit het geluk hebt gehad om een eekhoorn te observeren, dan weet je dat deze kleine acrobaten overdag actief zijn, en dat vooral in de herfst hun verzamelactiviteiten op volle toeren draaien. Om ze naar je tuin te lokken, moet je zorgen voor een omgeving die ze aantrekkelijk vinden. Dat betekent veel verstopplekjes en bomen, en weinig tot geen katten. Deze bushy-tailed bezoekers zijn namelijk niet zo gek op onze katachtige metgezellen.

Eekhoorns zijn niet veeleisend als het op hun dieet aankomt. Ze eten zo nu en dan een rups, een klein insectje of een ei, maar het overgrote deel van hun dieet bestaat uit plantaardig voedsel. Paddenstoelen, noten, vruchten, bessen, zaden, knoppen van bomen en boomschors staan hoog op hun menu. Als je deze items in je tuin hebt, is de kans groot dat je deze charmante tuinbewoners aantrekt.

Voedingsrichtlijnen voor eekhoorns

Eekhoorns zijn dol op een gevarieerde menukaart en je kunt ze een handje helpen door bij te voeren. Beukennootjes, walnoten, rozijnen, johannesbrood, hazelnoten, zonnebloempitten en ongezouten pinda's zijn allemaal smakelijke en gezonde opties om te overwegen. Maar wees voorzichtig: te veel voedsel of het geven van de verkeerde producten, zoals brood, koekjes en melk, kan de eekhoorns ziek maken. Het gaat erom een balans te vinden tussen bijvoeren en de eekhoorns zelf hun voedsel laten verzamelen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.