Hoe Paula's overlevingsverhaal anderen helpt zelfmoordgedachten te overwinnen

LLara 10 juni 2024 07:01

Na een mislukte zelfmoordpoging en het verlies van haar rechterbeen en linkervoet, wist Paula Smits-Franke (80) haar leven te herpakken. Vandaag de dag gebruikt ze haar ervaringen om anderen te helpen zichzelf terug te vinden en hun zelfmoordgedachten te overwinnen.

Jeugdervaringen en zelfmoordpoging

Paula groeide op in een groot gezin waar ze leerde altijd rekening te houden met anderen. Dit zorgde voor een gebrek aan zelfwaarde en zelfexpressie dat uiteindelijk leidde tot een zelfmoordpoging. Ondanks haar worstelingen was ze geliefd en had ze een sterke wil om te overleven.

Keuze voor verandering en therapie

In het revalidatiecentrum zag Paula in dat ze haar denken en doen kon veranderen. Ze koos ervoor om met therapie aan de slag te gaan en later haar ervaringen te gebruiken om anderen te helpen. Ze stichtte een praktijk aan huis en begeleidt nu mensen met zelfmoordgedachten.

Verlies van zoon en toewijding om anderen te helpen

In 2002 pleegde Paula's jongste zoon zelfmoord. Dit sloeg in als een bom, maar door haar eigen ervaringen kon ze accepteren wat er was gebeurd. Deze tragische gebeurtenis versterkte haar motivatie om anderen te helpen hun zelfmoordgedachten te overwinnen.

Ondanks haar leeftijd is Paula nog steeds actief in haar therapeutische praktijk. Ze heeft geen schaamte meer over haar verleden en ziet het als haar doel om haar verhaal te delen om anderen te helpen en meer begrip te creëren voor mensen die worstelen met zelfmoordgedachten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.