Hoe verleng je je leven met 20 jaar? Onderzoek onthult 8 gewoonten

LLara 24 juli 2023 18:22

Stel je voor, 20 jaar langer leven door het volgen van een paar eenvoudige gewoonten. Dit is wat recent onderzoek suggereert na het identificeren van acht levensstijlgewoonten die een aanzienlijk langere levensduur kunnen bevorderen.

Acht gewoonten voor een langer leven

Zou je niet langer willen leven zonder al te veel moeite? Onderzoekers hebben acht gewoonten geïdentificeerd die je leven aanzienlijk kunnen verlengen. Deze bevindingen, gepresenteerd op de Nutrition 2023-conferentie, bevestigen veel van de gezondheidsadviezen die we al kennen. Dus, wat houdt je tegen om deze gewoonten op te pakken en een langer, gezonder leven te leiden?

Activiteiten die de levensduur beïnvloeden

Het blijkt dat enkele van onze activiteiten een aanzienlijke invloed hebben op onze levensduur. Weinig lichaamsbeweging, opioïdengebruik en roken zouden zorgen voor een 30 tot 45 procent hoger risico op een vroegtijdige dood. Dit zijn serieuze zaken die we moeten overwegen als we van plan zijn om langer te leven. Neem nota van deze en probeer ze te vermijden voor een gezonder, langer leven.

Het is niet alleen het roken of opioïdengebruik dat voor problemen zorgt. Stress, te veel drinken, slechte voeding en slaap kunnen ook bijdragen aan een vroegtijdige dood. Deze factoren hebben elk ongeveer 20 procent meer kans op overlijden. Het is dus essentieel om een evenwichtige levensstijl te leiden en deze slechte gewoonten te vermijden om langer te leven.

De mensen om ons heen en onze relaties met hen hebben ook een impact op onze levensduur. Een gebrek aan positieve sociale interacties werd geassocieerd met een 5 procent hoger risico op overlijden. Dit onderstreept het belang van het hebben van gezonde relaties in ons leven. Neem tijd voor je vrienden en familie en investeer in goede relaties voor een langer, gelukkiger leven.

De impact van gezonde gewoonten op de levensduur

Het meest verrassende aan dit onderzoek is hoeveel deze eenvoudige gewoonten kunnen bijdragen aan onze levensduur. Mannen die alle acht gewoonten volgen, kunnen naar verwachting gemiddeld 24 jaar langer leven, terwijl vrouwen 21 extra levensjaren kunnen verwachten. Dit toont aan hoe belangrijk het is om gezonde levensstijlgewoonten te volgen, zowel voor onze persoonlijke als voor de algemene volksgezondheid.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.