Hoge kans op herfstdepressie de komende dagen volgens psychologen

LLara 18 oktober 2023 07:01

De komende dagen is er een verhoogde kans op een herfstdepressie, vooral bij mensen die een minder leuk leven lijden. Psychologen waarschuwen dat de kans op een herfstdepressie de komende dagen rond de 58 procent ligt.

Toegenomen kans op herfstdepressie

Met de naderende herfst en het veranderen van het weer waarschuwen psychologen voor een verhoogde kans op een herfstdepressie. De kans op een herfstdepressie in de komende dagen wordt geschat op 58 procent, vooral voor mensen die een minder leuk leven lijden. De psychologe Jeanette Komst legt uit dat er meerdere redenen zijn voor deze toename, waaronder de kortere dagen en het aanbreken van het donkere seizoen.

Invloed van de omgeving op herfstdepressie

Volgens psychologe Jeanette Komst speelt ook de omgeving een belangrijke rol bij de verhoogde kans op een herfstdepressie. Als je na een dag hard werken thuiskomt bij een partner die de hele dag niks heeft gedaan, kan dat een zwaar gevoel van depressie veroorzaken. Bovendien is er vaak weinig tijd over om te ontspannen en te genieten van een drankje na het doen van allerlei vervelende klusjes, wat kan leiden tot een gevoel van uitzichtloosheid en depressie.

Ondanks het donkere vooruitzicht is er volgens psychologe Jeanette Komst wel degelijk iets te doen tegen een herfstdepressie. Hoewel ze niet specifiek uitlegt wat deze maatregelen zijn, impliceert ze dat er strategieën bestaan om de symptomen van een herfstdepressie te bestrijden en mogelijk te verminderen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.