Hoge pollendruk door bloeiende grassen: tips voor een betere nachtrust

LLara 9 juni 2024 07:01

Voor mensen met hooikoorts staat een zwaar weekend te wachten door de hoge pollendruk. Er zijn echter een paar handige tips die bij kunnen dragen aan een betere nachtrust en de symptomen kunnen verlichten.

Verwachte piek in stuifmeelkorrels

Mensen die last hebben van hooikoorts kunnen zich opmaken voor een uitdagend weekend. Door grassen die momenteel in bloei staan, worden er overal in het land grote hoeveelheden stuifmeelkorrels in de lucht verwacht. De concentraties stuifmeel, ook wel graspollen genoemd, zijn de afgelopen dagen al gestegen door het mooie weer. Er is zelfs een mogelijkheid dat er de komende dagen een nog hogere piek bereikt wordt.

Tips om hooikoortssymptomen te verlichten

Wie last heeft van hooikoorts, kan bij de dokter terecht voor medicatie. Maar er zijn ook een aantal dingen die je zelf kunt doen om de symptomen te verlichten. Zo wordt aangeraden om altijd een zonnebril te dragen als je naar buiten gaat. Dit kan helpen om de ogen te beschermen tegen de stuifmeelkorrels. Daarnaast is het verstandig om buitensportactiviteiten te vermijden.

Er zijn nog enkele aanvullende stappen die je kunt nemen om de symptomen van hooikoorts te verlichten. Een van de tips is om je neus regelmatig te spoelen met zout water. Dit kan helpen om de neus vrij te houden van stuifmeel. Een andere tip is om je haar te wassen voor je gaat slapen. Stuifmeelkorrels kunnen in je haar blijven hangen en zo voor ongemak zorgen tijdens het slapen. Door je haar te wassen voor het slapen gaan, kan dit voorkomen worden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.