Laatste vaccinatiedag in Zeeland: wordt de coronaprik een jaarlijks terugkerend fenomeen?

LLara 23 december 2023 07:46

In Zeeland konden inwoners die hiervoor in aanmerking komen, hun laatste coronavaccinatie halen. De vaccinatiesites sluiten na vandaag. De toekomst van de jaarlijkse coronavaccinatie is nog onduidelijk.

Laatste vaccinatiedag in Zeeland

Vandaag was de laatste kans dat inwoners van Zeeland, die in aanmerking kwamen, hun coronavaccinatie konden krijgen. De vaccinatiesites in Goes en Bruinisse zijn na vandaag gesloten. De vraag is nu hoe de vaccinatieprocedure er in de toekomst uit zal zien.

Coronavaccinatie als jaarlijkse griepprik?

De minister heeft aangegeven dat hij graag ziet dat de coronavaccinatie naar het model van de griepprik werkt. Dat betekent dat de vaccinatie slechts een deel van het jaar beschikbaar zou zijn. Of dit daadwerkelijk zal gebeuren, is nog niet bevestigd.

Het is nog onduidelijk of de GGD volgend jaar opnieuw een campagne zal voeren om mensen aan te moedigen een vaccinatie te halen. Dit hangt mogelijk af van de beslissing over de jaarlijkse coronavaccinatie.

Einde van de huidige vaccinatieperiode

Zeeuwen die vandaag nog hun vaccinatie wilden halen, konden tot 16.45 uur terecht op de vaccinatielocaties in Bruinisse en Goes. Deze locaties zijn nu gesloten, wat het einde markeert van de huidige vaccinatieperiode in Zeeland.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.