Magnesium: Het molecuul van geluk in jouw voeding

LLara 4 maart 2024 07:01

Het stofje magnesium heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen op TikTok en in de wetenschap. Het speelt een belangrijke rol in de productie van melatonine en serotonine, hormonen die ons helpen ontspannen en gelukkig te voelen. Maar hoe krijgen we dit belangrijke molecuul in ons lichaam? Het antwoord ligt voor een groot deel in onze voeding.

Magnesium: van TikTok-trend tot wetenschappelijke bevestiging

Magnesium is een ster geworden op TikTok, met meer dan een miljard zoekopdrachten op het platform. Veel gebruikers beweren dat het hun helpt om gelukkiger en relaxter te voelen. Nu is er ook wetenschappelijk bewijs dat deze claims ondersteunt. Een recente meta-analyse toonde aan dat de inname van magnesium kan leiden tot een verlaagd stressniveau, minder angstgevoelens, meer ontspanning en zelfs de symptomen van milde depressie kan verminderen.

Magnesium speelt een cruciale rol in de chemie van ons lichaam. Het staat aan de basis van de productie van melatonine, het slaaphormoon, en serotonine, het gelukshormoon. Deze hormonen helpen ons om ons ontspannen en gelukkig te voelen. Hoewel er nog meer onderzoek nodig is om de positieve effecten van magnesium volledig te bevestigen, zijn de vroege resultaten veelbelovend.

Boost je geluk met magnesiumrijke voeding

Je kunt magnesium in supplementvorm innemen, maar het is effectiever om het uit voeding te halen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium is 350 milligram voor mannen en 300 milligram voor vrouwen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium zijn onder andere makreel, bruine rijst, pure chocola, noten, spinazie, banaan, pasta, avocado, Griekse yoghurt en melk.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.