Marieke's ongrijpbare strijd: 'Ook ongeneeslijk ziek, blijf ik de zon zien'

LLara 18 januari 2024 12:02

Marieke, een 53-jarige trouwambtenaar uit Warmenhuizen, deelt op Instagram inzichten in haar leven en strijd tegen ongeneeslijke kanker. Haar levensmotto 'kijk altijd naar de zon' weerspiegelt haar onverzettelijke positieve houding, ondanks de zwaarte van haar ziekte.

Leven delen op Instagram

Marieke, een trouwambtenaar uit Warmenhuizen, heeft een terminale ziekte. Ondanks haar uitdagingen, weet ze haar positieve houding te behouden en deelt ze op Instagram onder de naam @reservetijd mooie en kwetsbare momenten uit haar leven. Voor haar slotakkoord heeft ze een feestelijk nummer in gedachten.

Positieve instelling ondanks kanker

Ondanks haar vijfjarige strijd tegen borstkanker en de uitzaaiingen, blijft Marieke positief. Ze moet regelmatig naar het ziekenhuis en heeft twee keer per week fysiotherapie om in conditie te blijven, maar ze blijft ook bruiloften leiden. Marieke geniet van leuke dingen zoals reizen en tijd doorbrengen met haar kinderen. Ze is ook lid van een musicalvereniging en kijkt uit naar hun volgende productie.

Marieke's man heeft ook kanker, een situatie die ze niet heeft voorzien. Ze hebben echter besloten om niet dagelijks over kanker te praten. Marieke wil dat haar kinderen normaal kunnen puberen en hun eigen leven leiden. Ondanks deze zware omstandigheden houden ze hun gezinssituatie luchtig.

In het licht van haar ziekte heeft Marieke besloten om eenzelfde tatoeage van een zon en golf te laten zetten als haar twee dochters. Ze plant ook om een soortgelijke tatoeage met haar zoon te zetten, dit keer met een maan en een golf. Het is een manier om hun verbondenheid te symboliseren, ondanks hun toekomstige fysieke scheiding.

Hopen op meer tijd, genieten van het leven

Marieke koestert de hoop om ouder te worden dan de huidige prognose en droomt ervan dat haar kinderen gelukkige mensen worden. Ondanks haar ziekte geniet ze enorm van het leven, of het nu gaat om luxe uiteten of gewoon op de camping staan. Marieke benadrukt dat ziek zijn hen veel heeft gekost, maar het heeft hen ook een diepgaand besef van wat werkelijk belangrijk is in het leven gebracht.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.