Meerderheid stemt tegen gratis condooms: Kennis is de sleutel

LLara 1 augustus 2023 17:47

Uit een recente poll blijkt dat 76% van de respondenten tegen het idee van gratis condooms is. Zij geloven dat het niet gaat om kosten of beschikbaarheid, maar om bewustwording en voorlichting.

Toename van SOA's onder studenten

De prevalentie van de seksueel overdraagbare ziekte gonorroe is aanzienlijk gestegen, met name onder studenten, zo constateren huisartsen. Dit zou een indicatie kunnen zijn dat condooms minder worden gebruikt, wat het risico op het oplopen van deze ziekte verhoogt.

Meerderheid tegen gratis condooms

Volgens een recente poll is de meerderheid van de mensen, 76%, tegen het idee dat condooms gratis zouden moeten zijn. De redenen hiervoor variëren, maar velen geloven dat het niet gaat om de kosten van condooms of hun beschikbaarheid, maar om kennis en ervaring.

Ondanks de meerderheid die tegen is, is er nog steeds een aanzienlijk aantal mensen, 24%, dat gelooft dat het verstrekken van gratis condooms zou kunnen helpen bij het controleren en verminderen van de verspreiding van SOA's. Deze groep ziet het als een mogelijke oplossing voor studenten, die vaak te maken hebben met stijgende kosten en mogelijk op condooms bezuinigen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.