Melkmythe ontkracht: koemelk of plantaardige melk, wat is gezonder?

LLara 21 juli 2023 22:36

We zijn opgegroeid met het idee dat melk gezond voor ons is, maar is koemelk echt gezonder dan plantaardige melk? Voedingsdeskundige Camella Bot biedt inzichten en advies over deze veelgestelde vraag.

Vergelijking van koemelk en plantaardige melk

Het vergelijken van koemelk en plantaardige melk is volgens voedingsdeskundige Camella Bot als het vergelijken van appels met peren. Deze producten hebben elk hun unieke eigenschappen en leveren verschillende voedingsstoffen. Dit betekent echter niet dat de ene soort melk beter of gezonder is dan de andere. Beiden hebben hun eigen kwaliteiten en bijdragen aan een gebalanceerd dieet.

Melk en onze gezondheid

Er is een algemene misvatting dat melk essentieel is voor onze gezondheid. Camella Bot weerlegt dit door te zeggen dat zolang je een gezond en gevarieerd dieet volgt, je lichaam alle nodige eiwitten, vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Hierbij maakt het niet uit of je kiest voor koemelk of voor plantaardige melk.

Het belangrijkste advies van voedingsdeskundige Camella Bot is om de melksoort te kiezen die bij jou past en die je lekker vindt. Of die nu van dierlijke of plantaardige oorsprong is, het belangrijkste is dat je je er goed bij voelt. Voor degenen die kiezen voor plantaardige melk, raadt ze aan om opties zonder toegevoegde suikers te kiezen en waar mogelijk te kiezen voor varianten met een hoog aandeel in noten, zaden, peulvruchten of granen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.