Nieuwe dagbehandeling voor Parkinson patiënten in Weert

LLara 30 augustus 2023 11:07

Vanaf 1 september wordt er in Weert een speciale dagbehandeling aangeboden voor mensen met de ziekte van Parkinson. Deze nieuwe behandeling biedt patiënten de kans om zowel fysiek als mentaal te leren omgaan met hun ziekte.

Opening nieuwe dagbehandeling in Weert

Er komt goed nieuws voor de patiënten met de ziekte van Parkinson in Weert. Vanaf 1 september zal op het Zorgplein van Land van Horne een speciale dagbehandeling voor hen worden geopend. Deze nieuwe service is gericht op het helpen van patiënten om zowel fysiek als mentaal om te gaan met de gevolgen van hun ziekte.

Aanpak van de dagbehandeling

De dagbehandeling is ontworpen met een specifiek programma om patiënten te helpen leren omgaan met de effecten van de ziekte van Parkinson en de daarmee gepaard gaande beperkingen. Het gaat om een combinatie van fysieke en psychische oefeningen die erop gericht zijn de levenskwaliteit van de patiënten te verbeteren en hun vermogen om dagelijkse taken uit te voeren te versterken.

Voordelen van de dagbehandeling

Een van de voordelen van de dagbehandeling is dat patiënten contact kunnen maken met lotgenoten. Dit kan hen helpen zich minder alleen te voelen in hun strijd tegen de ziekte. Bovendien kunnen ze met de behandelingen mogelijk vooruitgang boeken in hun conditie, wat een positieve invloed heeft op hun levenskwaliteit.

De dagbehandeling heeft ook voordelen voor de mantelzorgers. Ze worden ontlast van een deel van de zorgtaken en weten dat hun dierbare in goede handen is. Bovendien krijgen ze ondersteuning in de vorm van een luisterend oor, wat betekent dat ze hun zorgen en ervaringen kunnen delen en advies kunnen krijgen.

De nieuwe dagbehandeling voor mensen met Parkinson in Weert is geopend op maandag, woensdag en vrijdag. Dit biedt de patiënten en hun verzorgers flexibiliteit en de mogelijkheid om de behandeling in hun dagelijkse schema in te passen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.