Nieuwe ronde borstkankerbevolkingsonderzoek in Nederweert vanaf oktober 2023

LLara 14 september 2023 10:42

Nederland begint vanaf medio oktober 2023 met een nieuwe onderzoeksronde van het bevolkingsonderzoek naar borstkanker in Nederweert. Het onderzoek richt zich op vrouwen tussen de 50 en 75 jaar in bepaalde postcodegebieden.

Nieuw onderzoek borstkanker in Nederweert

Het bevolkingsonderzoek naar borstkanker in Nederweert krijgt een nieuwe start vanaf medio oktober 2023. Dit onderzoek is gericht op vrouwen tussen de 50 en 75 jaar die wonen in de postcodegebieden 6030, 6031, 6034, 6035, 6090, 6091 en 6092. De uitnodigingen voor het onderzoek zullen naar de betreffende bewoners gestuurd worden.

Belang van vroege opsporing borstkanker

Borstkanker is een veel voorkomende ziekte onder vrouwen in Nederland. Ongeveer een op de zeven vrouwen krijgt te maken met deze ziekte. Door vroege opsporing, zoals via het bevolkingsonderzoek, wordt de kans op genezing aanzienlijk groter. De implementatie van dit bevolkingsonderzoek heeft geleid tot een daling van het aantal sterfgevallen tussen de 850 en 1075 vrouwen per jaar.

Details van het bevolkingsonderzoek

Het bevolkingsonderzoek is specifiek ontworpen voor vrouwen tussen de 50 en 75 jaar. Deze vrouwen ontvangen elke twee jaar een schriftelijke uitnodiging voor het onderzoek. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van de borsten. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig en gratis.

Het bevolkingsonderzoek is bedoeld om voor alle vrouwen in Nederland gelijk te zijn. Er bestaan echter regionale verschillen. In sommige regio's moeten vrouwen langer wachten op het onderzoek dan in andere. Om deze verschillen te verminderen, kan het onderzoek op andere locaties plaatsvinden of kan de cliënt verder moeten reizen naar het onderzoekscentrum.

Voor meer informatie, het inplannen, verzetten of afzeggen van een afspraak voor het bevolkingsonderzoek naar borstkanker kunt u terecht op www.bevolkingsonderzoeknederland.nl. De website is toegankelijk op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, of u kunt bellen naar 088 000 1388.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.