Nieuwe vaccinatieronde voor kwetsbare bevolkingsgroepen en zorgmedewerkers

LLara 2 oktober 2023 10:21

Vandaag start er een nieuwe vaccinatieronde voor specifieke risicogroepen en zorgmedewerkers. Deze vaccinatiecampagne, georganiseerd door de GGD, richt zich op zwangere vrouwen, 60-plussers, mensen met een hoog medisch risico en mensen die jaarlijks uitgenodigd worden voor de griepprik.

Nieuwe vaccinatieronde voor risicogroepen

Vandaag start de nieuwe vaccinatieronde waarin verschillende groepen mensen weer een coronaprik kunnen halen. Deze vaccinatieronde focust zich voornamelijk op zwangere vrouwen, 60-plussers, mensen met een hoog medisch risico, mensen in een zorginstelling, zorgmedewerkers met direct patiëntencontact en mensen die jaarlijks uitgenodigd worden voor de griepprik. De vaccinatie is een belangrijke stap in de strijd tegen het coronavirus en zorgt voor verdere bescherming van deze specifieke risicogroepen.

Beschikbaarheid van de vaccinatie

De vaccinatieronde loopt door tot eind december, waarna de mogelijkheid om de prik te halen stopt. Er zijn echter uitzonderingen voor zwangeren en mensen met een hoog medisch risico. Wanneer zij door een arts worden doorverwezen, blijft de coronaprik ook na december beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat deze groepen, die een verhoogd risico lopen, continu beschermd blijven tegen het virus.

De projectleiders van de vaccinatiecampagne verwachten dat ongeveer de helft van de uitgenodigde mensen zich zal laten vaccineren. Dit onderstreept het belang van communicatie en bewustwording rondom het belang van vaccinatie. Zeker in deze risicogroepen is een hoge vaccinatiegraad van groot belang voor de beheersing van het virus.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.