Niki's strijd tegen hevige endometriose en haar verlangen naar moederschap

LLara 14 augustus 2023 11:03

In dit artikel wordt het verhaal van Niki gedeeld, die lijdt aan ernstige endometriose en een sterke kinderwens heeft. Ondanks haar pijnlijke symptomen en vele tegenslagen, blijft ze vechten voor haar droom om moeder te worden.

Jonge leeftijd, hevige pijn

Niki begon al op jonge leeftijd met hevige menstruatieklachten. Verschillende anticonceptiepillen en hormoontherapieën konden haar klachten niet verlichten. Toen ze 21 werd, ervoer ze extreme pijn tijdens seksuele activiteiten. Dit droeg bij aan haar groeiende frustratie en onvermogen om een diagnose te krijgen voor haar voortdurende pijn en ongemak.

De zoektocht naar een diagnose

Niki heeft talloze artsen en specialisten bezocht in haar zoektocht naar antwoorden. Ondanks haar vasthoudendheid en doorzettingsvermogen, kon niemand een definitieve diagnose stellen. Haar pijn wordt met elke menstruatiecyclus en toiletbezoek erger, wat haar leven enorm beïnvloedt.

Diagnose: ernstige endometriose

Na jaren van onverklaarde pijn en frustratie, krijgt Niki eindelijk wat duidelijkheid. Bij het grootste endometriose centrum van Nederland wordt haar vermoeden bevestigd: ze lijdt aan een ernstige vorm van endometriose. Er wordt besloten dat Niki moet worden geopereerd, wat zowel angst als opluchting bij haar oproept.

Niki en haar partner Edwin hebben een sterke kinderwens. Ondanks de uitdagingen die endometriose met zich meebrengt, zijn ze vastbesloten om ouders te worden. Ze krijgen het advies om een IVF-behandeling te ondergaan vóór de operatie. Dit zou embryo's opleveren die na de operatie kunnen worden teruggeplaatst, om zo hun kansen op zwangerschap te vergroten.

De kosten voor Niki's operatie zijn aanzienlijk en bedragen 35.000 euro. Haar partner Edwin start een crowdfunding-campagne om de noodzakelijke fondsen te werven. Ondanks de onzekerheid en het vooruitzicht van een zware operatie, kijkt Niki uit naar de mogelijkheid van pijnverlichting en de kans om dichter bij haar droom van moederschap te komen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.