Norovirus-uitbraak: Flevoziekenhuis in Almere getroffen

LLara 12 september 2023 01:41

Het Flevoziekenhuis in Almere is getroffen door het zeer besmettelijke Norovirus. Het virus heeft zich verspreid naar de maag-, lever- en darmafdeling en heeft zowel patiënten als medewerkers getroffen.

Verspreiding van het Norovirus

Het zeer besmettelijke Norovirus heeft zich vanuit het Flevoziekenhuis in Almere uitgebreid naar de maag-, lever- en darmafdeling. Dit volgt nadat een patiënt positief is getest op het virus en twee medewerkers symptomen vertonen die bij dit virus passen. Deze medewerkers zijn volgens een woordvoerster van het ziekenhuis nog niet getest.

Eerdere vaststelling van het Norovirus

Eerder werd het Norovirus al vastgesteld bij negen patiënten en acht medewerkers op de afdeling cardiologie van het Flevoziekenhuis. Deze patiënten zijn in contactisolatie geplaatst om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Twee van hen zijn inmiddels klachtenvrij.

Afsluiten van de afdeling cardiologie

Als gevolg van de uitbraak van het Norovirus is de verpleegafdeling van de afdeling cardiologie van het Flevoziekenhuis gesloten voor nieuwe patiënten. De medewerkers van het ziekenhuis die symptomen van het virus vertonen, zitten thuis en mogen pas terugkeren als ze 24 uur klachtenvrij zijn.

Het Norovirus, ook wel bekend als buikgriep, is een zeer besmettelijk virus dat een ontsteking van de darmen veroorzaakt. Het virus bevindt zich in de ontlasting en het braaksel van geïnfecteerde personen. De typische symptomen van deze ziekte zijn misselijkheid, braken, diarree en buikkrampen. In de meeste gevallen verdwijnen deze symptomen na een tot vier dagen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.