Onrust op Goeree-Overflakkee over kraanwater veiligheid ongegrond

LLara 14 mei 2024 07:01

Op Goeree-Overflakkee ontstond paniek na een bericht dat rondging op WhatsApp over onveilige kraanwater. Ondanks de angst dat inwoners ziek zouden worden door het drinken van kraanwater, blijkt volgens waterbedrijf Evides het drinkwater veilig te zijn.

Onrust door WhatsApp-bericht over kraanwater

Een alarmerend bericht op WhatsApp heeft geleid tot onrust onder de bewoners van Goeree-Overflakkee. Volgens het bericht zou het kraanwater onveilig zijn en zouden mensen er ziek van worden. Dit leidde tot grootschalige aankopen van waterflessen op het eiland, uit angst dat het kraanwater ondrinkbaar zou zijn.

Evides bevestigt veiligheid kraanwater

Ondanks de onrust onder de bewoners van Goeree-Overflakkee, heeft waterbedrijf Evides bevestigd dat het kraanwater veilig is om te drinken. Ze monitoren 24/7 de kwaliteit van hun drinkwater en zien geen indicaties dat het norovirus in het drinkwater zit. Bewoners kunnen dus veilig het kraanwater drinken en er eten mee bereiden.

'Code rood' in ziekenhuis ongegrond

De GGD heeft aan Rijnmond laten weten dat er geen sprake was van 'code rood' in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis op Goeree-Overflakkee, zoals gesuggereerd werd in het WhatsApp-bericht. Code rood zou betekenen dat niet-spoedeisende operaties uitgesteld kunnen worden en dat verloven van zorgmedewerkers ingetrokken kunnen worden. Wel zouden veel mensen op het eiland last hebben van maag- en darmklachten.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft gemeld dat er sprake is van een uitbraak van het buikgriepvirus in de regio. Dit zou de oorzaak kunnen zijn van de maag- en darmklachten waar veel mensen op het eiland last van hebben. Ze verzoeken bezoekers en patiënten met klachten, of bij een besmetting binnen het huishouden, niet naar het ziekenhuis en de woonzorglocaties te komen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.