Onvrede in Israël over ingang zomertijd: beperkte tijd voor operaties in Gaza

LLara 31 maart 2024 10:01

Israël is ontevreden over het begin van de zomertijd dit weekend, met name door het verlies van een uur voor hun operaties in Gaza. Dit komt door de internationale regeling die het verplicht stelt om de klok een uur vooruit te zetten.

Onvrede over ingang zomertijd in Israël

Dit weekend is in Israël de zomertijd ingegaan, maar dit ging niet zonder protesten. De verplichting van internationale afspraken om de klok een uur vooruit te zetten heeft geleid tot onvrede, omdat dit minder tijd geeft voor hun operaties in Gaza. De tijdsverandering heeft directe gevolgen voor de planning van deze militaire acties.

Netanyahu bestempelt timing als rampzalig

De Israëlische premier, Netanyahu, heeft de timing van de verandering naar zomertijd 'rampzalig' genoemd. Volgens hem is het kritiek dat er nog een deel van de bebouwing in Gaza overeind staat, en dat elk uur nodig is om dit te bombarderen. Dit toont aan hoe belangrijk tijd is in deze militaire operaties.

Door de verschuiving van de klok, bleef er voor Israël op zondag nog maar 23 uur over voor hun operaties in Gaza. Om het meeste uit deze tijd te halen, gaf Premier Netanyahu het leger de opdracht om prioriteit te geven aan bepaalde doelen. Dit laat zien hoe het verlies van een uur direct invloed heeft op hun militaire strategie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.