Overmatig gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen: tijd voor alternatieven

LLara 2 mei 2024 07:01

Een aanzienlijk aantal Nederlanders blijft langer dan aangeraden slaap- en kalmeringsmiddelen innemen, wat leidt tot moeilijkheden om te stoppen. Het verhaal van Bernadette Keizer, die begon met het slikken van slaapmedicatie vanwege slaapproblemen, is een treffend voorbeeld.

Overmatig gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen

Er is een groeiende bezorgdheid over het aantal mensen in Nederland dat langer dan wenselijk slaap- en kalmeringsmiddelen inneemt. Dit overmatig gebruik kan leiden tot verslaving en het risico op gezondheidsproblemen verhogen. Het is daarom van vitaal belang om bewust te zijn van de risico's en overwogen beslissingen te nemen over het gebruik van deze medicijnen.

Bernadette Keizer is een van de vele Nederlanders die te maken hebben met slaapproblemen en naar slaapmedicatie hebben gegrepen als oplossing. Hoewel dit op korte termijn verlichting kan bieden, kan langdurig gebruik leiden tot afhankelijkheid en andere gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om andere, minder risicovolle manieren te onderzoeken om slaapproblemen aan te pakken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.