Pieter Mulderij: Brengen van kleur in het leven van ouderen als een betaalde gezelschapsdienst

LLara 27 januari 2024 07:46

Pieter Mulderij, een 59-jarige uit Hoogeveen, biedt zijn diensten aan als gezelschapsmens voor ouderen. Hij wil door activiteiten zoals wandelen, bioscoopbezoek, koken en spelletjes doen, het leven van ouderen meer kleur geven en hun isolement doorbreken.

Gezelschap bieden en kleur brengen

Zichzelf beschouwend als een 'gezelschapsmens', wil Pieter Mulderij het leven van ouderen meer kleur en diepgang geven. Hij begrijpt dat ouderen niet altijd hun kinderen, vrienden of buren willen lastigvallen voor gezelschap of hulp. Daarom biedt hij zijn diensten aan om hen te helpen met het organiseren van activiteiten en het brengen van vreugde in hun dagelijkse leven. Hij krijgt zelf ook energie van deze interacties.

Persoonlijke aandacht en ondersteuning

Pieter Mulderij maakt duidelijk dat zijn diensten gericht zijn op persoonlijke aandacht en ondersteuning. Hij verricht geen medische handelingen en is geen escortservice. Zijn doel is om oprechte gezelschap te bieden en goede gesprekken te hebben. Hij respecteert de wensen van zijn opdrachtgevers en kan zelfs met hen terug naar de omgeving van hun jeugd gaan om herinneringen op te halen, indien gewenst.

Hoewel de diensten van Pieter Mulderij niet gratis zijn, stelt hij dat ze voor een groot deel van de oudere bevolking betaalbaar en haalbaar zijn. Zijn tarieven beginnen vanaf 37,50 euro per uur. Hij is zich bewust dat dit niet vergelijkbaar is met vrijwilligerswerk of mantelzorg, maar onderstreept dat het zijn bron van inkomsten is. Hij onderzoekt momenteel de mogelijkheid om bepaalde diensten (deels) vergoed te krijgen vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Complementaire rol in de zorg

Mulderij benadrukt dat zijn diensten complementair zijn aan de zorgsector. Terwijl zorgorganisaties financiering ontvangen van de overheid om mensen te helpen, kan hij tegen betaling mantelzorgers ontlasten en ouderen een leuke dag bezorgen. Hij doet dit vanuit oprechte aandacht en betrokkenheid en is er niet op uit om te profiteren van de problemen van ouderen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.