RIVM signaleert toename coronabesmettingen, maar blijft kalm

LLara 22 augustus 2023 20:13

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen weken toegenomen, zo blijkt uit cijfers van het RIVM. Echter, er is geen reden tot paniek. Het is vooral belangrijk dat mensen op de hoogte zijn van de toename van besmettingen in de herfst en winter, zodat kwetsbare personen tijdig een vaccin kunnen krijgen.

Toename coronabesmettingen, geen paniek

Hoewel de cijfers een toename van coronabesmettingen laten zien, benadrukt het RIVM dat er geen reden is voor onrust. Het is vooral van belang dat mensen zich bewust zijn van deze stijging, vooral nu de herfst en winter aanbreken. Dit bewustzijn maakt het mogelijk voor kwetsbare personen om tijdig een vaccinatie te halen en zichzelf te beschermen tegen het virus.

Oorzaak stijging besmettingen onbekend

Het RIVM heeft geen specifieke oorzaak kunnen vinden voor de stijging in coronabesmettingen. Een mogelijke verklaring kan zijn dat veel mensen al een tijdje geen infectie of vaccinatie hebben gehad. Een andere aanwijzing voor de toename is het aantal virusdeeltjes in het rioolwater, dat in de tweede week van augustus sterk is gestegen vergeleken met de week ervoor.

Hoewel de besmettingen zijn toegenomen, zijn er tot nu toe weinig coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Met name onder jongeren is er een snelle stijging in het aantal besmettingen waargenomen. Dit kan mogelijk te maken hebben met de vakantieperiode, maar dat is nog niet met zekerheid te zeggen.

RIVM: stijging niet zorgwekkend, vaccinatie en hygiëne cruciaal

Het RIVM wil benadrukken dat de stijging van het aantal besmettingen niet zorgwekkend is. Echter, het is belangrijk dat mensen zich bewust zijn van deze toename. Mensen die een groter risico lopen op ernstige ziekte worden aangeraden om een coronavaccin te halen. Daarnaast blijven de algemene hygiëneadviezen belangrijk om verspreiding van het virus te voorkomen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.