Sokken in bed: een goed idee volgens slaapexperts

LLara 19 februari 2024 07:46

Slaap je beter met sokken aan? Volgens slaapexperts kan dat het geval zijn. Ze suggereren dat bedtijd sokken dragen kan helpen een comfortabele slaapomgeving te creëren, sneller in slaap vallen en zelfs gezondheidsvoordelen kan bieden.

Sokken dragen kan helpen bij het in slaap vallen

Als je 's winters altijd ligt te rillen in bed, dan hebben slaapexperts goed nieuws. Het dragen van sokken naar bed kan namelijk diverse gezondheidsvoordelen hebben en zelfs helpen om sneller in slaap te vallen. Volgens slaapwetenschapper Mike Gradisar heb je warmte nodig om goed in slaap te kunnen vallen, dus het dragen van sokken kan voor hen die snel koude voeten hebben een uitkomst bieden.

Kies kwaliteitssokken voor een gezonde bloedsomloop

Slaapwetenschapper Mike Gradisar raadt aan om sokken van goede kwaliteit te kiezen. Wol is de voorkeursstof omdat deze warm is en toch goed ademt. Het is ook belangrijk dat de sokken niet te strak zitten, omdat dit een negatieve invloed kan hebben op de bloedsomloop.

Onderzoekers van het Amerikaanse academisch medisch centrum Cleveland Clinic zien ook voordelen in het dragen van sokken tijdens het slapen. Zo kan het helpen bij het verminderen van opvliegers tijdens de menopauze en is het aan te raden voor mensen met bepaalde aandoeningen, zoals het syndroom van Raynaud.

Hygiëne is cruciaal bij het dragen van sokken naar bed

Hygiëne is een belangrijk aspect wanneer je ervoor kiest om met sokken aan te slapen. Gradisar benadrukt dat je je sokken regelmatig moet wisselen en wassen. Als je met de sokken die je de hele dag hebt gedragen in bed stapt, loop je het risico dat er bacteriën mee je bed in worden genomen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.