Stijging van longontsteking gevallen bij kinderen: oorzaken onderzocht door RIVM

LLara 6 december 2023 07:47

De toename van gevallen van longontsteking, vooral onder vijf- tot veertienjarigen, leidt tot een groeiende bezorgdheid. Het RIVM heeft een onderzoek gestart om de oorzaken van deze trend te achterhalen. In dit artikel bespreken we de huidige situatie en wat we tot nu toe weten.

Opmerkelijke toename van gevallen bij kinderen

De afgelopen maanden is er een duidelijke stijging geconstateerd in het aantal kinderen tussen de vijf en veertien jaar dat de huisarts bezoekt met een longontsteking. Deze toename is opmerkelijk en roept vragen op over de mogelijke oorzaken.

Deze ontwikkeling heeft geleid tot een toename van de drukte in sommige ziekenhuizen. Hoewel dit opmerkelijk is, lijkt het erop dat de ziekenhuizen tot nu toe in staat zijn geweest om de situatie te beheren zonder dat er verdere problemen zijn ontstaan.

Onderzoek door RIVM naar mogelijke oorzaken

Om de oorzaak van deze toename te achterhalen, heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een onderzoek ingesteld. Het is nog onduidelijk wat de reden is voor deze plotselinge stijging in het aantal gevallen van longontsteking bij kinderen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.