Suriname geëerd voor toewijding in strijd tegen COVID-19

LLara 25 mei 2024 07:01

Suriname wordt door de World Health Organization (WHO) geëerd voor de buitengewone inzet tegen COVID-19 en hun 10-jarige betrokkenheid bij het SARI-netwerk. Ze ontvangen twee awards en een certificaat als blijk van waardering.

Suriname beloond voor toewijding in pandemie

Suriname heeft recentelijk twee prestigieuze onderscheidingen en een certificaat in ontvangst mogen nemen van het SARI-netwerk van de World Health Organization (WHO). Dit als erkenning voor de toeweiding en het harde werk dat het land heeft getoond tijdens de COVID-19 pandemie. Bovendien wordt de inzet van Suriname binnen het SARI-netwerk gedurende de laatste 10 jaar gevierd.

Decennialange inzet voor preventie beloond

De eerste award die Suriname heeft ontvangen, is een erkenning voor hun decennialange inzet op het gebied van surveillance, preventie en controle. Met deze award wordt het consistente werk gedurende de afgelopen 10 jaar met betrekking tot deze cruciale aspecten van volksgezondheid gewaardeerd.

Uitzonderlijke inzet Centraal laboratorium erkend

Het Centraal laboratorium van Suriname, dat ook functioneert als het Nationaal Influenza Centrum, is bijzonder geëerd met een award en certificaat. Deze erkenning komt van het SARI-netwerk en de Laboratory Response Group van de Health Emergency Department van de PAHO/WHO. Dit is een waardering voor hun uitzonderlijke inzet voor de volksgezondheid en hun voortreffelijke bijdrage aan de reactie op en monitoring van Influenza en SARS-CoV-2 via het SARI-netwerk.

De toegekende erkenning is een eerbetoon aan de gehele laboratoriumgroep, gezondheidswerkers, onderzoekers, wetenschappers en technici in Suriname. Met hun onuitputtelijke toewijding, expertise en ervaring hebben zij zich ingezet voor de belangrijke missie om levens te redden en de gezondheid van de bevolking te waarborgen. Niet alleen in Suriname, maar ook in de gehele regio hebben zij een cruciale rol gespeeld tijdens de COVID-19-pandemie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.