Telbo stelt mondkapjes verplicht ondanks dalende corona-gevallen

LLara 23 januari 2024 17:32

Telecombedrijf Telbo op Bonaire heeft besloten mondkapjes weer verplicht te stellen in haar kantoren. Dit ondanks een daling van corona-gevallen in Nederland en gebrek aan coronacijfers op Bonaire. De beslissing is naar verluidt voornamelijk vanwege een griepuitbraak op het eiland.

Mondkapjesverplichting bij Telbo

Ondanks het feit dat er momenteel geen specifieke coronacijfers voor Bonaire beschikbaar zijn, heeft Telbo besloten om het dragen van mondkapjes in haar kantoren verplicht te stellen. De primaire reden voor deze beslissing is de toename van griepgevallen op het eiland.

Daling corona-gevallen in Nederland

Het RIVM meldt momenteel een algemene daling van het aantal coronagevallen in Nederland. Ondanks deze trend, en het feit dat er geen duidelijke toename van coronagevallen op Bonaire lijkt te zijn, heeft Telbo toch besloten om mondkapjes te verplichten in haar kantoren op het eiland.

Ondanks de nieuwe verplichting voor bezoekers om mondkapjes te dragen, zijn de medewerkers van Telbo zelf niet verplicht om ze te dragen. Dit feit roept vragen op over de werkelijke motivatie achter de nieuwe mondkapjesverplichting. Is het om de ziekte serieus aan te pakken, of is het een verkapte marketingstunt?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.