Tessa's heftige bevalling: Verlies van drie liter bloed en de gevolgen

LLara 13 maart 2024 07:46

Tijdens haar bevalling verloor Tessa maar liefst drie liter bloed, waardoor ze haar pasgeboren baby Figo niet kon oppakken of verzorgen. Nu, twee maanden later, herstelt ze nog steeds van de gevolgen van deze traumatische ervaring.

Voorbereiding op de bevalling

Tessa kijkt terug op een vrij probleemloze zwangerschap, met alleen wat misselijkheid in het eerste trimester. Ze had een duidelijk bevalplan voor ogen: een bevalling in het ziekenhuis, in bad, zonder gebruik van pijnstilling. Ze wilde ook goed op de hoogte gehouden worden van alles wat er tijdens de bevalling gebeurde.

Na het breken van haar vliezen begon Tessa's bevalling. Ze ervoer al snel krampen en weeën om de drie minuten. Dit kwam als een verrassing en overviel haar een beetje, aangezien de verloskundige had aangegeven dat het na het breken van de vliezen nog wel even kon duren.

Geboorte van Figo en bloedverlies

Hoewel Figo snel en gezond werd geboren, ging het na de geboorte van de placenta mis. Tessa had het gevoel dat er iets niet klopte toen ze het bloed in golven naar buiten voelde komen. Ondanks dat de verloskundige aangaf dat dit normaal was, bleek Tessa uiteindelijk drie liter bloed te hebben verloren.

Operatie na de bevalling

De gynaecoloog werd erbij geroepen vanwege de twijfel of de placenta volledig was verwijderd. Tessa werd onmiddellijk naar de operatiekamer gebracht, waar bleek dat ze geen placenta achtergebleven had, maar een scheurtje in haar baarmoederhals.

Herstel na de bevalling

De bevalling en het daaropvolgende bloedverlies lieten Tessa fysiek erg zwak achter. Ze kon haar baby Figo niet oppakken of verzorgen zoals ze wilde. Dit zorgde ervoor dat haar ervaring na de bevalling verre van de roze wolk was waar velen over spreken; haar wolk was donkergrijs.

Nu, twee maanden na de bevalling, gaat het een stuk beter met Tessa. Ze is niet meer duizelig en kan eindelijk genieten van haar tijd met Figo. Het herstel is echter nog gaande, aangezien de bevalling een grote impact had op haar lichaam.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.