Tijgerbalsem: 10 verrassend veelzijdige toepassingen

LLara 4 augustus 2023 21:57

We kennen tijgerbalsem vooral als middel tegen spierpijn, maar wist je dat deze geurende balsem nog veel meer kwalen kan verlichten? Ontdek 10 verrassende toepassingen van dit wondermiddel.

Tijgerbalsem verlicht verstopte neus

Ben je verkouden en heb je last van een verstopte neus? Het smeren van een beetje tijgerbalsem op je keel, borst en onder je neus kan verlichting bieden. Door de sterke menthol- en eucalyptusgeur gaan je luchtwegen beter open. Pas echter op met het aanbrengen onder de neus of op gevoelige plekjes, dat kan gaan branden.

Verlichting bij jeukende muggenbulten

Zoemende muggen en jeukende muggenbulten zijn een bron van irritatie. Een beetje tijgerbalsem kan de jeuk tijdelijk verlichten. Maar let op, als de muggenbult open is, kan het branden.

Tijgerbalsem tegen ongewenste insecten

Wil je muggen en andere insecten uit je slaapkamer houden? Tijgerbalsem kan een effectief middel zijn. De balsem heeft een geur die muggen niet aantrekkelijk vinden. Smeer een beetje balsem op je huid of rondom kiertjes waar de muggen binnenkomen en ze blijven voortaan buiten.

Natuurlijke remedie tegen hoofdpijn

Hoofdpijn is een kwaal waar tijgerbalsem ook bij kan helpen. Smeer een beetje balsem op je slaap en de pijn zal gauw verminderen. Het kan een uitkomst zijn als je liever niet direct naar pijnstillers wil grijpen.

Heb je na een schilderklus verf op je handen? Geen zorgen, smeer wat tijgerbalsem op de huid waar de verfvlek zit en je wrijft het er zo vanaf.

Zweetgeur kan onaangenaam zijn. Maar geen paniek, tijgerbalsem kan hierbij helpen. De sterke mentholgeur van de balsem neutraliseert de zweetgeur. Smeer het op de plekken waar het stinkt.

Verwarmende werking op koude voeten

Last van koude voeten in de winter? Smeer een klein laagje rode tijgerbalsem op je voeten. Deze balsem verwarmt je huid, in tegenstelling tot de witte balsem die verkoelt. Trek warme sokken aan en je koude voeten zijn zo verholpen.

Het verwijderen van stickers kan een frustrerende bezigheid zijn. Maar met een beetje tijgerbalsem is het zo gepiept. Smeer de balsem op de sticker, laat het even intrekken en veeg de sticker er daarna zo af.

Tijgerbalsem als middel tegen misselijkheid

Misselijk? Een klein beetje tijgerbalsem onder je neus of op je lippen kan helpen. Let op dat je het niet op wondjes smeert.

Tijgerbalsem, de bekende hulp bij spierpijn

Tijgerbalsem wordt het meest gebruikt om spierpijn te verlichten. Vaak wordt hiervoor de rode tijgerbalsem gebruikt, omdat deze warm wordt op de huid. Het is de bekendste reden om tijgerbalsem in huis te halen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.