Twee jonge kinderen uit één gezin vechten tegen kanker

LLara 31 oktober 2023 14:03

Een familie in Eindhoven beleeft een dubbele tragedie, waarbij hun twee jonge kinderen, Isa (8) en Milano (10), beide vechten tegen zeldzame vormen van kanker. Terwijl Isa vecht tegen rhabdomyosarcoom, een kanker die haar hersenstam aantast, vecht haar broer Milano tegen Burkitt-leukemie.

De tragische diagnose van Isa

Isa van Orden, een achtjarig meisje uit Eindhoven, kreeg anderhalf jaar geleden de diagnose van een zeldzame kankervorm, rhabdomyosarcoom genaamd. Ondanks intensieve behandelingen, waaronder chemotherapie en bestraling, is de tumor in haar hoofd, die zich bevindt achter haar rechteroog en rechterkaak en bij haar hersenstam, weer gaan groeien. Het nieuws was een zware klap voor haar ouders Linda en Erik, die nu voor onvoorstelbare uitdagingen staan.

Ook Milano krijgt een schokkende diagnose

Helaas stopt de tragedie daar niet voor de familie Van Orden. Tijdens de herfstvakantie werd bij Isa's tienjarige broertje Milano ook kanker vastgesteld. Milano is gediagnosticeerd met Burkitt-leukemie, een andere zeldzame en agressieve vorm van kanker. Momenteel ondergaat hij een intensief behandeltraject in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, een ziekenhuis dat gespecialiseerd is in kinderoncologie.

In deze uiterst moeilijke periode ontvangt de familie Van Orden veel steun van familie en vrienden. Bovendien heeft Annabel Bonten, de moeder van Isa's beste vriendin, een crowdfundingactie gestart om de familie te helpen met de financiële lasten die gepaard gaan met de behandelingen van Isa en Milano. De opbrengsten zullen niet alleen worden gebruikt voor medische kosten, maar ook voor verblijfs- en parkeerkosten, evenals voor hulpmiddelen die nodig zijn om de kinderen thuis te kunnen verzorgen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.