Uitbraak van buikgriep in Almeers Flevoziekenhuis legt cardiologieafdeling stil

LLara 10 september 2023 08:56

De afdeling cardiologie van het Flevoziekenhuis in Almere is getroffen door een uitbraak van buikgriep. Nieuwe patiënten worden momenteel elders in het ziekenhuis ondergebracht en er worden extra maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen.

Uitbraak beïnvloedt patiëntenopname

Een plotse uitbraak van buikgriep heeft de afdeling cardiologie van het Flevoziekenhuis in Almere getroffen. Om de verspreiding van de ziekte te beperken, worden nieuwe patiënten tijdelijk op andere afdelingen ondergebracht. Deze beslissing is genomen om de veiligheid en gezondheid van zowel de patiënten als het personeel te waarborgen.

Extra maatregelen tegen norovirus

Om verdere verspreiding van het norovirus, de oorzaak van de buikgriep, te voorkomen, worden besmette patiënten in afzonderlijke kamers verpleegd. Daarnaast heeft het Flevoziekenhuis extra schoonmaakrondes ingesteld en wordt er extra nadruk gelegd op het belang van handhygiëne. Het is cruciaal dat zowel het personeel als de bezoekers deze hygiënemaatregelen naleven om de verspreiding van het virus te beperken.

Het norovirus, dat de buikgriep veroorzaakt, is een zeer besmettelijk virus dat een ontsteking in de darmen veroorzaakt. De symptomen zijn onder andere misselijkheid, braken, diarree en buikkrampen. Hoewel de ziekte onaangenaam is, verdwijnen de symptomen meestal na een paar dagen. Toch is het belangrijk om de ziekte serieus te nemen en de voorgeschreven hygiënemaatregelen te volgen om verdere verspreiding te voorkomen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.