Verborgen depressie: drie minder bekende signalen

LLara 12 april 2024 07:01

Depressie komt niet altijd duidelijk naar voren, soms blijft het verborgen. Een expert in mentale gezondheid deelt drie minder bekende signalen van een verborgen depressie, zodat je mogelijk eerder hulp kunt zoeken of bieden.

Zuchten: een uiting van negatieve emoties

Het eerste teken van een verborgen depressie is vaak zuchten. Hoewel zuchten op zichzelf niet noodzakelijk een teken is van negatieve emoties, kan het een indicatie zijn als het regelmatig gebeurt. Mensen hebben de neiging om meer te zuchten als ze zich gestrest of emotioneel voelen. Dit gedrag kan hen helpen om terug te komen in een beheersbare emotionele toestand.

Onrust: een kenmerkende uitwerking van depressie

Het tweede teken van een verborgen depressie is onrust. Deze kan ontstaan door de slaapproblemen en gebrek aan eetlust die veelvoorkomend zijn bij depressie. Daarnaast kan het constante gepieker, een veelvoorkomend symptoom van depressie, deze onrust verergeren. Vaak lijkt het alsof de emotionele ervaring van de persoon lijkt op een pot die op het punt staat te koken; we zien het niet, maar de trillingen indiceren dat er iets speelt.

Het derde en laatste teken van een verborgen depressie is frustratie. Als iemand vaak met zijn ogen rolt of met de handen voor het gezicht slaat uit frustratie, en dit gedrag een karaktertrek wordt, kan dit wijzen op chronische interne onrust, een aanduiding van verborgen depressie. Dit gedrag kan de interne onrust verder in stand houden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.