Vermijd deze voedingswaren voor een betere nachtrust

LLara 24 juli 2023 12:36

Heb je problemen om in slaap te vallen en blijf je wakker in het holst van de nacht? Misschien moet je eens kijken naar je avondeten. Bepaalde snacks kunnen je nachtrust verstoren en de boosdoener zijn.

De verborgen gevaren van wit brood

Een snelle boterham met wit brood voor het slapen gaan kan aantrekkelijk zijn, maar het kan je nachtrust meer schaden dan je zou denken. Wit brood heeft een hoge glycemische index, wat betekent dat het je bloedsuikerspiegel snel kan verhogen. Als je lichaam tot rust komt en je bloedsuikerspiegel daalt, kan dit je plotseling midden in de nacht wakker maken.

Suiker en slaap: een slechte combinatie

Het lijkt misschien onschuldig om een beetje te snoepen voor het slapen gaan, maar de suiker in snoepgoed kan voor een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel zorgen. Dit kan je slaap verstoren, vooral als er ook cafeïne aanwezig is in de chocolade die je eet. Bovendien bevat snoep vaak veel ongezonde vetten die je lichaam moeilijk kan verteren, vooral 's nachts.

Hoewel spek een favoriete ochtendsnack is voor velen, is het geen verstandige keuze vlak voor het slapen gaan. Het hoge vetgehalte kan het moeilijk maken voor je lichaam om het te verteren, vooral als je spijsvertering vertraagt tijdens je slaap. Een portie spek van 100 gram bevat maar liefst 37,1 gram vet, een zware belasting voor je lichaam in de nacht.

Fastfood kan verleidelijk zijn na een lange en drukke dag, maar het is een slechte keuze als het gaat om je nachtrust. Deze voedingsmiddelen zitten vol met ongezonde vetten, net als spek en snoep, waardoor je lichaam het moeilijk heeft om het te verteren terwijl je slaapt. Dus hoewel het misschien smakelijk is, kan een late-night McDonald's maaltijd je nachtrust verstoren.

Alcohol en slaap: een gecompliceerde relatie

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een drankje te nemen om te ontspannen voor het slapen gaan, kan alcohol eigenlijk je slaap verstoren. Je valt misschien sneller in slaap, maar je slaap is vaak lichter en je wordt vaker wakker. Bovendien kan overmatig drinken leiden tot slapeloosheid.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.