Verrassende voordelen van het drinken van koffie: tot vier kopjes per dag

LLara 7 november 2023 23:32

Nieuw onderzoek toont aan dat het drinken van koffie, vooral tot zo'n vier kopjes per dag, diverse gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Het zwarte goud blijkt niet alleen goed voor je nieren, maar kan ook het risico op verschillende ziekten verkleinen.

Vier kopjes koffie zijn beter dan één

Zet dat bakkie maar, want koffie is goed voor je! Dit is wat Nederlandse wetenschappers van de Universiteit Wageningen en het UMC Groningen hebben ontdekt. Hun onderzoek toont aan dat je niet hoeft te stoppen na één kopje - integendeel, tot vier kopjes per dag is zelfs beter voor je gezondheid.

Ben jij een koffieliefhebber? Dan hebben we goed nieuws voor je! Het onderzoek toont aan dat koffiedrinkers doorgaans gezondere nieren hebben dan mensen die geen koffie drinken. En als je diabetes hebt, dan pluk je de grootste vruchten van de gezondheidsvoordelen van koffie.

Wat maakt koffie nu precies zo goed voor je? Dat is nog onduidelijk. Maar wat we wel weten, is dat koffie boordevol stofjes zit - duizenden om precies te zijn! Deze variëren van antioxidanten tot cafeïne.

Koffie kan het leven verlengen

En het wordt nog beter! Koffie kan het risico op verschillende ziektes verkleinen. Denk hierbij aan parkinson, hart- en vaatziekten, diabetes type 2, en lever- en prostaatkanker. Er is zelfs gesuggereerd dat koffie je leven in het algemeen kan verlengen!

Filterkoffie is de gezondste keuze

Voordat je naar die espresso grijpt, er is nog één ding dat je moet weten. Filterkoffie is namelijk de gezondste optie. Dit komt omdat het minder cafestol bevat, een stofje dat het cholesterol kan verhogen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.