Zeven dagelijkse gewoontes die je seksleven kunnen beïnvloeden

LLara 21 augustus 2023 17:58

Onze dagelijkse routines en gewoontes kunnen onbewust een negatieve invloed hebben op ons seksleven. Van te veel zitten tot obsessief scrollen op sociale media, ontdek zeven dagelijkse activiteiten die jouw seksleven mogelijk kunnen beïnvloeden.

De impact van eindeloos scrollen

Het lijkt onschuldig, maar gedachteloos scrollen op je telefoon kan een negatieve invloed hebben op je seksleven. Volgens psycholoog Thijs Launspach kan het scrollen je vermogen om plezier te ervaren verminderen, omdat het ons afstompt. Te veel tijd online kan ook leiden tot sociaal isolement en constante stress- en angstgevoelens. Seksuoloog Lawrence Siegel legt uit dat deze factoren de behoefte aan seks kunnen verminderen.

De nadelen van een zittende levensstijl

Bij een kantoorbaan breng je veel tijd zittend door, maar dit kan volgens Siegel je seksuele verlangen verminderen. Een zittende levensstijl heeft niet alleen effect op je fysieke en mentale gesteldheid, maar ook op je uithoudingsvermogen in de slaapkamer. Te weinig beweging kan de bloedtoevoer naar de geslachtsdelen belemmeren, wat essentieel is voor seksuele opwinding.

Werk en plezier moeten gescheiden blijven om optimaal te kunnen ontspannen en genieten van seksueel plezier. Als je 's avonds nog aan het werk denkt, kan dit het moeilijker maken om in het moment te zijn. Seks-expert Luna Matatas raadt aan om een avondritueel te creëren waarin werk plaatsmaakt voor ontspanning.

Seksuele gedachten zou je niet alleen moeten hebben vlak voor je naar bed gaat. Matatas moedigt aan om de hele dag door aan seks te denken, bijvoorbeeld door spannende berichtjes naar je partner te sturen. Dit kan de seksuele opwinding stimuleren en ervoor zorgen dat je je gemakkelijker kunt verbinden met je seksuele kant.

De rol van hydratatie in seks

Water drinken is niet alleen essentieel voor je algehele gezondheid, maar ook voor je seksleven. Volgens seksuoloog Goody Howard is hydratatie belangrijk voor opwinding, functie, orgasme en plezier. Daarnaast kan het drinken van voldoende water leiden tot een beter uithoudingsvermogen en betere orgasmes.

Het effect van alcohol en drugs op seks

Hoewel alcohol de remmingen kan verminderen, kan overmatig drinken leiden tot problemen zoals vaginale droogheid en erectieproblemen. Volgens seksuoloog Jesse Kahn heeft alcohol een negatieve invloed op onze orgasmes. Siegel voegt eraan toe dat ook het gebruik van marihuana de seksuele behoefte kan verminderen.

De invloed van medicatie op je seksdrive

Sommige medicijnen kunnen een negatieve impact hebben op je seksdrive. Medicijnen voor aandoeningen als depressie, angststoornissen, hoge bloeddruk of kanker kunnen het libido verlagen. Als je denkt dat je medicijnen je seksuele verlangen beïnvloeden, is het raadzaam om dit met je arts te bespreken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.