Zorgelijke toename van kinkhoestgevallen in Zeeland

LLara 16 februari 2024 11:46

In Zeeland is een zorgwekkende stijging in het aantal gevallen van kinkhoest geconstateerd, met name onder niet-gevaccineerde zuigelingen. Arts infectieziektebestrijding Fleur Groenendijk van GGD Zeeland waarschuwt voor de ernst van de situatie en benadrukt het belang van vaccinatie.

Toename van kinkhoest onder baby's

Zeeland ziet een verontrustende stijging in het aantal kinkhoestgevallen. Vooral pasgeboren baby's zijn het slachtoffer van deze ziekte. GGD Zeeland's arts infectieziektebestrijding, Fleur Groenendijk, uit haar bezorgdheid over deze ontwikkeling. Ze benadrukt dat kinkhoest bij baby's ernstige gevolgen kan hebben.

Kinkhoest wordt veroorzaakt door een besmettelijke bacterie die zich in de luchtwegen nestelt. Deze ziekte leidt tot hevige hoestbuien en kan bij zuigelingen tot ernstige ademhalingsproblemen leiden. Het is bijzonder gevaarlijk voor deze jonge kinderen, aangezien zij door het hoesten kunnen stoppen met ademen.

Belang van vaccinatie en voorzorgsmaatregelen

Vaccineren is een cruciaal middel in de strijd tegen kinkhoest, stelt Groenendijk. Het helpt niet alleen om de ziekte te voorkomen, maar ook om ziekenhuisopnames te verminderen. Daarnaast adviseert ze ouders om voorzichtig te zijn met kraambezoeken als ze hoesten of verkouden zijn om zo de kans op besmetting te minimaliseren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.